Bedrijfsfiets en de fiscale gevolgen

Bedrijfsfiets

De fiets wint de laatste jaren aan populariteit, zeker met de opkomst van de elektrische fiets. Naast het gezondheidsaspect kan fietsen ook fiscaal interessant zijn:

Vennootschapsbelasting:
  • De aankoop en bijkomende kosten zoals toebehoren en onderhoud zijn 100% fiscaal aftrekbaar. De aankoopwaarde zal over meerdere boekjaren worden gespreid via de afschrijvingen.
Beperkte btw-aftrek:
  • De btw-aftrek is echter beperkt tot het beroepsmatig gebruik. Wanneer u bijvoorbeeld deze voor de helft van de tijd beroepsmatig en de andere helft privé zal gebruiken zal 50% van de btw kunnen worden gerecupereerd.
Geen voordeel alle aard:
  • Er wordt helemaal geen voordeel alle aard op het privégebruik aangerekend. Ook is het gebruik van deze bedrijfsfiets vrij van enige andere sociale bijdragen of belastingen.
Fietsvergoeding:
  • Voor zowel de beroepsmatige als de woon-werk kilometers kan een fietsvergoeding worden aangerekend van 0,24 EUR per afgelegde kilometer. Deze vergoeding wordt betaald door de vennootschap waardoor deze hier wordt aangemerkt als kost terwijl u hier privé niet op belast zal worden.

Wenst u meer informatie over onze diensten? We helpen u graag verder!